Akhirnya Aku Memiliki Akaun Paypal Sendiri

Salam hujung minggu semua, petang ni aku dekat umah mertua aku d penang.. cadangnya aku nak g jalan2 dekat kebun bapa mertua aku tapi d sebabkan hujan aku lepak dekat umah je godeh2 internet.

Tiba2 aku teringat yang aku pernah register satu akaun paypal dulu.. Paypal apa tu? mungkin ada yang tertanya-tanyakan. aku nak cerita tak pandai tapi secara ringkasnya "PayPal adalah salah satu alat pembayaran menggunakan internet untuk membuat pembelian online atau menerima duit. PayPal banyak digunakan untuk urusan jual-beli dan dijamin selamat. Selamat yang dimaksudkan adalah tanpa perlu mendedahkan nombor kad kredit atau maklumat kewangan kita".

Dengan sedikit bantuan dari rakan2 di forum aku telah berjaya mengesahkan pendaftaran paypal aku melalui kredit kad . tengok bukti dekat bawah ni yang akaun aku dah sah. so lepas ni aku boleh lebarkan perniagaan online menggunakan bayaran paypal.
Macam mana pulak nak dapatkan akaun paypal ni? ok aku ada tutorial ringkas dekat bawah ni.

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Beberapa kelebihan menggunakan PayPal

1. Cepat - pembayaran dibuat serta-merta
2. Privasi - PayPal tidak mendedahkan maklumat kewangan kepada penjual.
3. Global - PayPal diterima hampir kesemua negara di dunia ini, ia juga boleh digunakan untuk membuat bayaran pada peringkat tempatan ataupun antarabangsa.
4. Mudah - Menghantar wang / Membuat pembayaran dengan hanya berberapa klik sahaja.
5. Dipercayai - Mengetuai dalam industi membasmi penipuan kad kredit dalam menjaga keselamatan data pelanggan.
6. Keberkesanan - Ianya adalah percuma untuk menghantar wang, dan PayPal sesuai digunakan untuk pelbagai jenis perniagaan.

Cara Mendaftar

1. Daftar kat http://www.paypal.com. Klik Sign Up now

2. Pilih negara (country) dan klik Start Now dibahagian Premier

3. Isi borang dan pastkan maklumat yang diisi betul. Bagi bahagian Primary Currency kekalkan dalam US Dollar. Setelah lengkap, klik Sign Up.

4. Isikan maklumat kad debit atau kad kredit. Jika tiada kad kredit, batalkan (cancel) dan isi kemudian setalah ada kad kredit.

5. Setelah klik cancel, tertera laman seperti dibawah. Lihat kat emel yang telah dihantar dan klik link yang diberikan pada emel untuk aktifkan akaun paypal.

6. Buka emel dan akaun paypal

Kat emel ada link yang diberikan dan klik link tersebut.

7. Pada laman web paypal, http://www.paypal.com masukkan password dan klik confirm.

8. Sahkan emel dan klik Continue

ok anda dah berjaya register satu akaun paypal.. selepas itu anda perlu VERIFIED akaun paypal anda untuk meneruskan pengesahan pendaftaran akaun paypal anda.

kaedah untuk VERIFIED paypal boleh rujuk disini

Jika anda bermasalah untuk Verified akaun kerana tiada kredit/debit kad, boleh berhubung dengan aku di ahm2480@gmail.com untuk membeli VCC (Virtual Credit Card Visa) dengan harga RM25 bagi setiap 1 VERIFIED akaun Paypal. Panduan pembayaran akan dimaklumkan melalui email nanti.
style="text-align: right;">


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. sangat berguna sebab sy mmg dh lma nk ada akaun paypal..bleh wat ni..

    im from internetpeers.blogspot

    BalasPadam
  2. tahniah2..aku dah ada banyak dah..hehehe

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..