Ada Sesiapa Tanam Pokok Gelenggang?

8/14/2010 09:30:00 PTG , 2 Comments


Salam Malam semua, aku pernah tulis satu entri pasal Daun Gelenggang ni 9 bulan yang lalu. tak sangka pulak ada sorang pengunjung tinggalkan komen dalam entri aku untuk cari sapa yang ada menanam pokok gelenggang ni.

menurut pengunjung ni dia sanggup membeli kuantiti 500Kg sehari dengan harga RM1 sekilo. menakjubkan sungguh, rupa2nya pokok ni boleh buat duit rupanya.

Tentu korang tertanya2 pokok apa ni & apa keistimewaan dia.. haa kalau korang nak tahu korang baca dekat entri aku yang lepas Daun gelengang.

dekat bawah ni komen yang abg tu tinggalkan dalam entri aku tu.

1 COMMENTS:

yee said...

Hi, saya nak cari Daun Gelenggang secara banyak, lebih kurang 500kg sehari. Siapa nak supply boleh call saya dengan nombor ini 0122389319.

Oleh itu, saya cadang brother brother sekalian, tanam ini daun gelenggang atau pokok gelenggang. Sebab daun ini boleh mula potong selepas 3 -6 bulan bertanam. Daun boleh dipotong lagi setiap 4 - 6 minggu. tak payah apa bahan kimia atau baja. cucuk dalam tanah, jaga dengan siram air. pokok ini paling penting ialah air dan matahari.

1 acre = 43560square feet.

43560 / 9 square feet = 4840 pokok gelenggang

1 pokok boleh dapat 2kg daun geleggang.

4840 x 2kg = 9680kg

harga 1kg= Rm1

Sebulan dapat RM9680. Kalau ada 2 kar atau lebih, memang banyak wang ini.

Saya akan contract dengan sesiapa ya tanam pokok ini. Saya akan beli daun itu.

Terima Kasih, sesiapa yang berminat boleh hubungi saya 0122389319.

Saya juga ada suruh orang potong dekat hutan hutan.

So kalau ada yang berminat nak jual dengan abg ni boleh hubungi dia dekat talian yang dia bagi tu.. aku ingat lepas ni aku nak biz tanam pokok nilah.. boleh buat duit apa?

Tagged as : Pokok Gelenggang, Daun Gelenggang

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. Cute je kan nama pokok ni..hehe

    BalasPadam
  2. Saya baru lepas p seminar pokok gelenggang anjuran HDC.Rupanya masih ada yg boleh kita usahakan dimana yg pasti nya mendpt pulangan yg besar..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..