KERANA STATUS DI FACEBOOK

7/20/2010 09:00:00 PG , , , 10 Comments


Salam pagi semua, pagi ni aku nak sembang pasal hot chat pagi dekat Hot fm yang bertajuk "Status di facebook".

sebut je pasal Facebook @ FB ni semua orang tahu, sampaikan budak2 kecik pon kekadang ada FB juga.

tengah2 aku drive nak g keje lepas aku hantar syg aku g opis dia aku tertarik dengan sorang pemanggil lelaki yang bergaduh dengan isteri dia dah seminggu kerana Status di FB ni.

apa yang si lelaki ni cakap isteri dia ketagih FB sampaikan bila dia sampai umah balik keje isteri dia tak hiraukan kepulangan dia pon sebab dok asik syok main FB.

bila suami dia tanya buat apa tu? si isteri jawab tengah edit gambar. so macam mana entah si suami ni tergerak hati nak tahu apa isteri dia buat dengan FB ni tiap2 hari.

si suami ni cubalah hacking laptop wife dia yang ada password tu sampai tengah malam dan akhirnya berjaya.

bila si suami ni bukan akaun FB si isteri dia ni apa yang dia tengok si isteri ni dah upload gambar2 yang seksi dalam FB ni lepas tu ramailah kawan2 dia yang komen pasal bibir dialah n macam2 lagi.

so si suami benganglah bila isteri dia jadi bahan tatapan umum. kalau aku sendiri pon bengang jugakan. si suami kata sampaikan sekarang ni si isteri dia dah mula bercinta dengan salah sorang rakan dalam FB tu. di sebabkan aktiviti si isteri yang suka update status dalam FB tu secara melampau menyebabkan pergaduhan suami isteri .

si suami kata dah seminggu isteri dia tak bertegur sapa walaupun setiap pagi si suami ni antar g kerja ucapkan I Love U dekat si isteri. tapi si isteri diam je. merajuklah tukan kena tegur dengan suami.

moral yang kita dapat kongsi dari temubual lelaki tadi tu adalah tak salah nak guna FB untuk jalan kebaikkan samada berkongsi maklumat atau pandangan yang positif.

tapi jangan sampai hal2 dalam kelambu rumah tangga pon nak cerita dalam status FB tu. macam buka malu dekat orang luar je.

bagi aku tak salah nak guna FB.. TAPI aku ulangi sekali lagi TETAPI kena dengan cara yang betul.. jangan kerana FB korang suami isteri berantakkan dan bercerai berai.

kalau ada yang tak setuju dengan pandangan aku boleh teriak dalam ruangan komen.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

10 ulasan:

  1. Artikel Menarik~

    Kalo dh kahwin buat cara dah kahwin,
    banyk batas2 lepas kahwin, sedangkan sebelum kahwin pon adalah berdosa jika kita upload imej untuk tatapan lelaki lain :D

    BalasPadam
  2. ni semua terjadi kerana terlalu taksub dengan FBlah.. sampai batas2 pon tak tahu..

    BalasPadam
  3. setuju sgt la wei. dah kawen, wat cara dah kawen. nak gatal2 pehal. tp kalu DAH NAK gatal gak, buat la, takde hal. pastu cerai berai jgn slhkan org len. haha.

    BalasPadam
  4. teriaaakkkk!! hihihi...
    betul tu...janganlah hal rumahtangga, benda2 yang mengaibkan menjadi tatapan umum..

    itu memang tak sedar diri dah tu. tak kuat iman...sesekali bukan suami je kena pantau isteri, isteri pun kena pantau suami. hihi..paham2 jela. =)

    BalasPadam
  5. muahaha........... memang bengong la bini dia..
    x cukup kat umah kot...

    tp kalu leh jgn la citer pasla umah tangga... sekadar update suka2 leh la..

    Sumijelly.com

    BalasPadam
  6. aku setuju dengan cik Norfa.. suami ni pon kena pantau juga bila ada FB..hehehe

    BalasPadam
  7. ade jgk pmpuan a.k.a bini org cmtuh.aigoo~

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..