Berhenti Terus Dari Promosi YouthSays

7/08/2010 10:03:00 PG 30 Comments

Salam Pagi Semua, Semalam time aku balik umah aku buka email aku n aku ternampak satu kiriman email dari pihak YouthSays.

so macam biasalah aku ingat ada campaign baru nak publish rupa2nya pihak YouthSays telah sekat akaun aku sebab dia kata aku sebarkankan promosi campaign dia orang dengan cara yang salah.

Apa yang salahnya telah aku buat? korang nak tahu baca email dekat bawah ni cuma dalam bahasa mat salleh ye..hehehe. kalau nak jelas klik gambar tu.


Dari apa yang aku faham dia kata aku sebarkan campaign YouthSays tu melalui chatbox @ shoutbox. ye memang aku akui aku ada guna cara macam tu sebab aku tak tahu pulak cara tu tak bolehkan.

siap dia ada kirim attacment dekat aku contoh kalau guna shoutbox sebarkan campaign tu.

takpelah aku tak kisah pon sebelum ni dalam akuan YouthSays aku tu adalah hampir RM30 semuanya, tapi disebabkan YouthSays band akaun aku semua RM aku ditarik semuanya.

so lepas ni aku  akan tinggalkan terus YouthSays ni n terus fokus pada blogging aku n nuffnang yang memang terbaik bagi aku.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

30 ulasan:

  1. bagusla YS memahami.. gara2 orang kempenkan YS kat shoutbox dni, buffered dni berkurang. pihak nuffnang cakap memang tak boleh ada link YS pada blog. maka kesian pada yang ada shoutbox tu.. dat y ramai delete skang. hu

    BalasPadam
  2. nasib baik...belom terjebak ngan ys ni lagik..huhu..nuffnang tetap best...yey..!

    BalasPadam
  3. aduss..ah risau dah nie..
    thx 4 ur info yg amat berharga!!!!
    ak nak cashout ys cepat2!!! ahahahhahaha

    BalasPadam
  4. pernah register dulu2..entah bila dpt la rm20
    so entah ada lagi ke tatau...rm 20 tu

    tak berapa minat nak ikut kempen ni. rupanya pihak YS ni rajin pantau memantau ye

    BalasPadam
  5. YS ni memang menjadi satu sumber aku selain nuffnang org magga ads tapi kena caranya lah ok.. semua aku promote wakakak tak kisah..

    BalasPadam
  6. skrg ni mana2 yg letak link YS, aku terus delete je...bikin semak shoutbox..huhu

    BalasPadam
  7. patutlah.. aku punya BE pon kurang rupanya.. gara2 YS ni rupanya hampeh betul.. kepada yang tinggalkan link dalam Shoutbox aku..aku minta maaf sebab aku terpaksa delete ye.. sebab menjejaskan BE aku..

    BalasPadam
  8. ada org ckp klu campaign YS ni Glit kat nuffnang akan ditarik balik..betul ke tak wallahua'lam, sebab belu terjebak lagi..

    BalasPadam
  9. memang boleh kena tarik status geli2 tu.. aku dah pernah kena tarik geli2 aku .. selama 4 hari

    BalasPadam
  10. oo..gitu ke..ramai gak yg letak link cam ahm..

    BalasPadam
  11. Aku pun dah tak pernah promote YS, malas la.aku join pun cuba suka2 nk jawan dan tya soalan.ttg duit tu, aku tak dapat pun xpe sbb langsung tak ada matlamat utk kejar duit YS ni...yang aku kejar hanya trafik blog je...

    BalasPadam
  12. Salam. Bukan lu sorang je kena beb, gua pun kena beb.

    1) Lu tengok sendiri la bape gua dah kumpul. Tu pun dia dah tarik gua punya earning. Kalau tak gua dah RM480++ dah. Itu pun gua still lagi promote untuk cina2 tu, tapi biasala Cina kan. Stok hari2 makan babi mana nak kisah halal ke haram, janji dia untung.

    Screenshot 1:
    http://img812.imageshack.us/img812/1097/picture1kx.png

    2) Beberapa jam yang lalu gua terima email ni pulak. Dengan tiba2 akaun gua kena suspend. Itu cina mmg nak kena sama kita beb.

    Screenshot 2:
    http://img266.imageshack.us/img266/1584/picture2ax.png

    Wslm.

    BalasPadam
  13. nasib kau sama macam akulah.. rupanya ramai yang kena.. penat kita tolong promosi campign dia senang2 je dia tarik kita punya earning.. hampeh.. jangan harap aku nak promote lagi.. kirim salam lah.. baik aku fokus dekat nuffnang yang masyuk ni..

    BalasPadam
  14. mengikut pihak nuffnang, kempen YS kat shoutbox tak menjejaskan ape2. tu saya sendiri yang tanye. sebab tak dihostkan pada website kite. Yang YS takleh kempen kat shoutbox tu ade dalam terms and condition baru jugak. cube bace betul2.. that's why sy tak promote sgt YS. :)

    BalasPadam
  15. la..ye ko..sabar jelah..huhu..nuf pun kira ok apa :) heee

    BalasPadam
  16. sampai cam tue skali kan YS nie..
    aku pernah gak kene tarik status geli2 gare2 ys nie la..

    BalasPadam
  17. ko promote kat shoutbox tu terus direct letak link youthsay ke, atau letak link blog tapi letak link youthsay dalam mesej? Kalau terus letak link youthsay memang kena la..itu la maksud misleading tu..kalau mintak orang klik elok2 takkan kena punya..nasib la..YS ni income berkali2 ganda daripada nuffnang..so rugi la sape yg berenti..

    BalasPadam
  18. ohh...pandai suspend jugak ek YS ni...ingatkan INNITY jer.hehe
    pelik, cara kempen pun dia teliti ek..huhuh

    BalasPadam
  19. komen sini je la.. shoutbox xnak kuar.. kesiannye pasa YS ni, saje xnak bayar le tuh

    BalasPadam
  20. Sapa yang langgar Terms & Conditions Youthsays memang la kena suspend..itula tandanya YS ni telus..takkan nak salahkan YS sebab telus kot? Orang lain enjoy dapat income YS dah bank in minggu ni..

    BalasPadam
  21. dia suruh kita promote kan. camtu la caranya. maybe dia takut org report spam kot. dulu I ada YS, tp skg dah kureng dah. survey pun dah ntah pape. kalau kita jawab survey tp kita tak nak join benda yg dia nk buat tu, dia tak kan bg kita duit sbb kita dh join survey tu. wtf kn? i pun tk faham dgn YS ni.

    BalasPadam
  22. huhu..hangat rupanya YS ni.. tapi gara2 dia suspend akaun aku..aku dah kecik hati dah.. kalau suspend je takpe.. point dengan earning pon terjebak sekali.. kepada yang setia pada YS ni.. korang teruskan jelah.. tapi kalau korang buat spam dalam shoutbox aku ..maafkan aku kalau aku band korang.. hehehe

    BalasPadam
  23. ai. nasib baik bru 10rm dlm akaun aku. haha. aku pun malas nak ys2 ni. letih nak promote. mula2 tu excited la sebab da kwn aku dpt sampai 300rm. tp skrg aku dh mlas. thanks 4 da info k.

    BalasPadam
  24. tak tau pulak aku ada YS nih..yang aku tahu nuffnang jer..

    BalasPadam
  25. hahha..ang same nasib ngan ak jgk..minggu ne jgk kena ban..kih2..

    BalasPadam
  26. Salam kenal,

    oh senang-senang diorang nak tarik balik ker. stop account gitu.

    BalasPadam
  27. sama dengan la aku pn.
    hancur rm1000 dlm acc YS.
    xpa..register balik..syok promote ys.
    sbb aku dh penah dpt 1st payment .eheh

    Macma Macam Ada

    BalasPadam
  28. hehe.. jadi apa lagi, moh kita pakat2 join nuffnang dan juga nuffnang club malaysia.

    lagi tip menarik yg aku dapat kat sini

    http://nuffnang.club.malaysia/

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..