Tip untuk disable Avira Notifier

6/03/2010 08:23:00 PG , 5 Comments


Salam pagi khamis semua, pagi ni aku nak kasi sikit tips yang aku kira penting juga kepada semua pengguna perisian Antivirus Avira.

Tips yang aku nak kongsi ni adalah tip yang mana kekadang bila kita biarkan komputer kita hidup dengan tiba-tiba satu popup akan keluar berkaitan produk Antivirus avira.

Bagi yang tidak menggunakannya bolehlah baca sebagai simpanan ilmu yang akan digunakan bila ada rakan2 yang bertanya bagaimana nak disablekan popup ni.

Ikuti langkah2 dibawah bagi memberhentikan popup Avira notifier ni.

Untuk Pengguna XP dan Vista:

1. Start -> Control Panel
2. Administrative tools -> Local security policy
3. Klik pada Software restriction Policy -> Action (Di sebelah atas Menu bar) -> Create New Policies
4. klik butang kanan Additional rules (berada di sebelah kanan) -> new patch rule
5. Klik pada Browse dan cari pada C:\Program File\Avira\AntiVir Desktop\ dan klik 2 x pada avnotify.exe
6. dan yang terakhir set pada security level kepada Disallowed -> apply -> ok

Selepas setting diatas dibuat anda boleh reboot pc dan popup avnotify tersebut tidak akan terpapar lagi dipaparan skrin monitor anda pada masa akan datang.

Selamat mencuba & sebarkan tips ini kepada pengguna Avira yang lain.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

5 ulasan:

  1. cmne nk buat mcm awk punya "cerita terkini dari saya" tu..nk jugak la buat mcm tu...tolong ajarkan..

    BalasPadam
  2. nak buat macam mana? tak faham soalan tu..

    BalasPadam
  3. alaa...kan ada column "cerita terkini dari saya" yg kat blog awk ni..tajuk entry awak tu jln2 sendiri naik atas turun bawah..camne nk buat cmtu??

    BalasPadam
  4. skrip boleh download terus d sini

    http://www.4shared.com/document/VUBAJrtu/Script_scroll_entri.html

    BalasPadam
  5. ok..dh ada dh..tq so much!!

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..