Setiap kali gaji apa korang buat

6/23/2010 01:59:00 PTG , 14 Comments


Salam petang semua, maklumlah hujung2 bulan tentu ramai yang dah dapat gaji tak kurangnya juga yang gaji tak masuk-masuk lagi sebab syarikat lambat bayar.

oklah, apa pon bagi yang bekerja mesti ada gajikan setiap bulan. banyak ke atau sikit bergantung kepada kerja yang korang buat setiap hari.

macam aku yang bergelar kulikutif ni.. macam biasalah tahap gaji ju tahap gaji kulikutiflah..hahaha

persoalan sekarang, apa yang korang buat setiap kali korang terima gaji? mungkin yang perempuan biasalah suka shopingkan yang lelaki suka beli barang2 kereta.. macam tn.punya blog ni biasalah.. tahu je gaji dah masuk seatlekan utang piutang dulu.. termasukalah sewa umah, kerata dan bill2 bulanan, kalau ada lebihan barulah aku g shoping..hehehe. kalau takde lebihan duduklah umah diam2 tengok tv...hehehe

bagi blogger2 dekat luar sana korang buat apa setiap kali dapat gaji setiap bulan. kongsi sikit dengan kita orang dekat sini.. Komen jangan tak komen..

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

14 ulasan:

  1. beli barang2 keperluan anak dulu....

    BalasPadam
  2. 1.bayar "gaji pekerje"... tak byr kang... byk herte bende kene sita... huhuhu

    2.simpan

    3.beli barang keperluan harian...

    4.kalau ada "serdak²" gaji tu.. baru le berlibur... biasa nye langsung x de peluang nak berlibur pun..huhuhuuh

    BalasPadam
  3. uish... x keje lagi... ngehahah xde gaji....

    BalasPadam
  4. adeii kite x de gaji lg la..ade elaun je hehe

    BalasPadam
  5. shoping paling best..tapi selalu bayar utang dulu

    BalasPadam
  6. sy blogger yg x bekerja lagi..huu

    BalasPadam
  7. sy blogger yg x bekerja lagi..huu

    BalasPadam
  8. put aside for saving,pay bills, treat family members lastly, enjoy sikit:D

    BalasPadam
  9. hutang sana..hutang sini..gaji ciput je...akhir bulan rasa tersiksa...barang makin mahal...gaji tak naik2..bonus tak dapat2..apa nk jadi kalau terus macam ni...

    BalasPadam
  10. salam..nurul pulak duit gaji setiap bulan simpan atau selalu tukar duit indonlah..sebab nurul suka travel hehehehe..rasa puas aje bila duit habis dengan travel..tapi ini bukan nak menunjuk yer..setiap orang pasti ada hobi masing2 kan?

    BalasPadam
  11. dapat gaji byr utang....nk shopin pun kene hati2..nati ujung bulan mkn megi :D

    -->> tenkiu masuk blog atie...:D

    Khaizarien @ atie Blog

    BalasPadam
  12. end month dpt dlm 400++ je...
    memandangkan dok ngan fmly lg...
    so,xbyk sgt la gne...
    juz kuarkan utk tpup n blnja mkn hr2...
    selbhye,tgk pd situasi la...
    klu g shop,kuarkan utk shop...
    if de special event cm mothers day ke,br kuarkan utk bli adiah ke pe ke...

    BalasPadam
  13. masa kerja sambilan, dapat gaji terus simpan 1 hari bersamaan 24jam, bak kata orang tua berkat. Then bagi mak and ayah, lagi sekali bak kata orang tua berkat. kemudian belanja adik2 makan, bak kata saya lah memang kena belanja pun. Selebihnya pandai2 lah buat apa. ^.^

    BalasPadam
  14. baguslah korang ni semua banyak jimat.. kebanyakkan perempuan senang simpan duit..kita lelaki ni susah dot perabis duit je..hahaha

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..