[Nuffnang] Kekalkan 1000 Pengunjung Unik

6/12/2010 04:11:00 PTG , 13 Comments


Salam petang semua, Alhamdullilah akhirnya target aku untuk mendapatkan pengunjung unik sebanyak 1000 seminggu akhirnya tercapai.

Pada awalnya memang susah nak dapat pengunjung unik 10 orang sehari. maknanya seminggu aku hanya ada 70 pengunjung unik.

Atas usaha aku yang selama ini selalu update blog, berikan download percuma kepada pengunjung, selalu buat blogwalking dan tinggalkan komen dalam blog2 yang aku terjah tu akhir usaha aku menunjukkan hasil.

Istimewanya bila ramai pengunjung unik ni, ianya lebih memudahkan pihak nuffnang dan pengiklan memberikan iklan pada blog kita.

Sejak blog aku dapat buffered earning dari bulan januari tahun ni sampai sekarang alhamdulilah rezeki buffered earning tak putus2. di tambah pula pengunjung yang rajin klik iklan aku tu menambahkan lagi pendapatan mingguan aku.

Kepada blogger2 yang baru je menyertai nuffnang ni, aku nasihatkan jangan putus asa kalau sehari tu pengunjung unik korang tak sampai 10 pon. apa yang penting cekalkan hati terus usaha dengan sentiasa update blog dan mencari panduan dari blog2 yang sentiasa mendapat ramai pengunjung. cari tips apa yang menyebabkan pembaca tertarik nak baca entri yang korang buat.

Apa yang aku perhatikan ada entri yang panjang lebar tapi kurang minat orang nak baca.. kenapa? mungkin sebab terlalu panjang dan boring nak baca satu lagi penuh dengan warna warni tulisan tu. terus terang aku katakan aku pon kekadang tak baca entri yang macam ni. so kalau pembaca tak berminat nak baca entri korang.. korang kena ubah cara penulisan blog korang supaya dapat menarik ramai pembaca.

oklah setakat tu dulu apa yang aku nak cerita dekat sini. ada idea aku menulis lagi.. selamat berehat semua. minat kongsi idea boleh komen dibawah.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

13 ulasan:

  1. tahniah atas penyampaian 2...
    hebat dan sedikit sebnyak dapat mendatgkan idea yang bernas..=)
    thanx 4 da info...

    BalasPadam
  2. tahniah..

    saya baru juga dengan nuffnang. masih byk yg perlu dipelajari. tq atas tip2 ttg nuffnang

    BalasPadam
  3. wahh..ni yang jeles nih...huhu..xbleh nak maintan 100+ hari2..bz lorh..huhu...tahniah eh

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. tgk la traffic aku yang tak seberapa ni..

    Nuff

    BalasPadam
  6. tq yang dtg komen.. kalau ada yg ada tips boleh share sama2 dkt sini

    BalasPadam
  7. Gila kentang en. Admin tu..trafik dia sehari lebih 5k

    BalasPadam
  8. owh
    begitu ya rupanya
    hehe
    thanx for da info
    patutlah aku punye earning tak naik2
    haha
    kene usaha lebih pasni

    BalasPadam
  9. baguslah dapat buffered mesti seronok sakan kan.... hmmmm nanti boleh target lagi tinggi ya...

    Susah Juga Nak Dapat 500 UV

    BalasPadam
  10. tahniah...da rase semngat plak nih...hehe
    thx for the tips... ble la nk dpt 1000 unique visitor shari kn...lame lg nih..

    BalasPadam
  11. tahniah! saya target untuk capai 100 UV sehari tapi belum capai target, average 60 UV je sehari.

    t.kasih bagi tips berguna.

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..