Jawapan Dari Pihak Nuffnang - Status Glitterati

6/25/2010 12:19:00 PTG , 11 Comments

Salam tengahari semua, seperti yang aku janjikan tadi jika email aku dibalas oleh pihak nuffnang berkaitan hilangnya status Glitterati akan aku kongsi bersama dengan blogger2 semua.

berikut adalah jawapan dari pihak nuffnang

Glitterati membership is an automated process. It's given automatically to a blogger's account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor in each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you'll receive your Glitterati membership in 4 days time.

Your membership status is affected because your blog http://jangancubateka.blogspot.com/ has codes/links from Youthsays.com which is our competitor. Kindly remove all their links/codes and you'll be Glitterati again in due time.
Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd

www.nuffnang.com.my

dari email tu baru aku faham betulah kata kawan2 dalam komen dekat bawah tu Youthsays ni adalah pesaing kepada nuffnang.. so jangan letak link dia daalm blog anda kalau anda sygkan status Glitterati anda.

Aku harap info diatas kita dapat kongsi bersama.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

11 ulasan:

  1. aritu ade letak..pastu buang balik coz takot di buang status glitteratti 2 lagi.. (T_T)

    BalasPadam
  2. ye betull takut sangat kena gugur status

    BalasPadam
  3. ramai dah kene sbb ltk YS .
    ;)

    BalasPadam
  4. haha. same la. dah hilang glitterati.
    harap2 dpt balik secepat mungkin. rugi ah buffered banyk2 tu. huhu

    BalasPadam
  5. thanks for sharing~
    sayang nuffanng sgt2
    huhu
    kalau link tu org lain yg buboh kt shoutmix mcm mane?

    BalasPadam
  6. owhh baru ika tau.. uishh kene tgk balik ni huh~

    BalasPadam
  7. just letak link punn tak bole eh ?

    BalasPadam
  8. nuffnang kata tak boleh.. kalau ada publush link yang tetap dalam blog tu.. kalau orang invite dalam shout box tu takpe kot.. sebab benda tu akan hilang.

    BalasPadam
  9. he....he.. awak.... penah hilang status tu.. sekarang dah ok.. hu..hu,..

    BalasPadam
  10. lepas ni leh request balik.
    nasib baik tak ban seumur hidup.:)

    BalasPadam
  11. oooo maam tu so tak boleh promote youthsays melalui blog yang letak iklan nuff le

    Blog Sharinginfoz Dirompak

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..