Aku bakar juga Broadband Maxis ni ! !

6/09/2010 07:49:00 PTG , 20 Comments


Salam malam semua, nampaknya aku dah mula hilang sabar dengan broadband maxis aku ni. aku rasa aku macam dah kena main dengan maxis ni. bukan apa ada ke logik baru 2 hari (7/6/2010) aku topup 1GB data petang tadi jam 1.00 ptg dah habis. gila ke apa?

Sebelum ni aku pakai celcom lagi hampeh slow nak ....... tapi bila aku tukar maxis line ok cuma data download dia cepat gila habis. aku bukan download movie @ mp3. jauh sekali tengok youtube yang peliknya 2 hari aku guna 1 gB data.

Korang tahu 500mb data topup harga RM18, kalau aku topup 1gb data RM28. bayangkan kalau 2 hari sekali aku guna 1GB bangkruplah aku mcm ni.

Aku rasa macam ada benda tak kena ni. Maxis main2kan aku atau broadband ni patut aku bakar je..huhuhu.. geram aku..

kalau korang punya broadband macam mana ada macam broadband gila aku juga tak ni.. komen sikit. hati dah panas ni..

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

20 ulasan:

  1. sabar... huhuhuhu!!! dl elle pown mcm berminat nak pakai... tp wifi kat kampus lg laju dr broadband!!! ini lah org pggl bl broadband di panggil berukbang...

    BalasPadam
  2. dah sabarlah ni...kalu tak dah lama aku buat sambal udang..huhu

    BalasPadam
  3. huhu...nas pown gne maxis..suda la lambat.....tapi nas kalau lambat,nas xyah topup pown..memanglah kalau kita tak topup,dia akan jd slow sangat..tp nas ok aje....tp slow mmg slow gak...tp memuaskan...:P

    BalasPadam
  4. sabar...saya guna streamix..tu pon abg pny...hehe dulu guna celcom gak tp ok je...cume lembab sikit la..

    BalasPadam
  5. samerlah dgn ahkak. Baru 2 hari top up yg rm28...the nx day dpt message fm Maxis. Rasanyer..dlm bulan nie ajer..dah 2 kali dok top up rm28.

    entahlah...kalo tak tak tambah...mmg cek embab betul beru*band nie. Geram tul!!!!

    BalasPadam
  6. sy pakai streamyx. ok jew. hihi :))

    BalasPadam
  7. pakai streamyx
    hahaha
    streamyx jarang meragam

    BalasPadam
  8. broadband ni mama yang bayar every month.. mama ambik plan yg mne ntah...about rm100 lebey kot

    lg satu.. sy takde masalah sgt pasal kelajuan nye.. alhamdulillah..

    BalasPadam
  9. tu memang biasa mid, aku pun kena macam ni...aku dah call maxis centre, dia cakap ape² yang kite surf pun akan dikire sebagai penggunaan dan di tolak space 1GB yang di topup tu...

    BalasPadam
  10. tq atas sokongan moral korang.. tak jadi aku bakar broadband ni.. tq juga rone.. so aku kena sabar jelah dengan kelembapan ni sampai 21hb ni.. huhuu

    BalasPadam
  11. sabar sabar:)
    sy gune celcom lagi sbb maxis mmg xde overage kat sini..katenyer la..heee

    BalasPadam
  12. memandangkan sy ni br je nak cri gud broadband utk digunakan mse di uni nanti..
    blh x bg advice ke in fo ke bout braodband yg dipakai????

    BalasPadam
  13. yes, sies..bb maxis gile cpat abeh..
    aku pkai yg 3gb xsmpai 2mggu lebeh kot dah abeh..huhu.

    nak kate donlot, mp3 sgala tada plaks.
    sekbek laju, kalo x aku rendam air lame dah..haha

    BalasPadam
  14. rupanya ramai gak tension pasal broadband maxis ni ..ingat aku sorang je yang geram.. jom kita geram ramai2..hehehe

    BalasPadam
  15. tak jadi nak bakar broadband tu..nanti tak boleh buat blog walking..hahaha

    BalasPadam
  16. so sekarang pakai apa? sejak pakai stremyx ni, dua ketul modem celcom & maxis tu tak pandang dah. bukan selalu keluar pun. backup celcom rm48 je. sekali-sekala buka mcam tak jadi apa..

    BalasPadam
  17. Still pakai maxis.. dekat kg.. hampeh langsung takda line..

    BalasPadam
  18. Aku pun sama register mula bayar RM150.00 untuk dapatkan MODERM MAXIS 8GB untuk satu bulan, tapi yang aku hairan mcm mane baru 1 minggu guna dah habis 8GB cibai ke x tu

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..