(Tips) Tingkatkan Trafik Menggunakan Backlink

Petang Tadi Sambil aku jalan-jalan dalam gengblogger aku ternampak 1 tips menarik untuk tingkatkan trafik yang belum pernah dicuba sebelum ini.

Tipsnya adalah seperti dibawah

Jom kita ramai-ramai bloger-bloger cuba trick kat bawah, benda ni pon aku dapat dari page Blog Hanz, Thanks kepada anda dengan tips ini.

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1. LYAfrina

2. download mp3 percuma

3. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂

4. Cara hidup baru abad 21

5. Bila Aku Menulis Blog

6. ~ApekpunyaBlog~

7. My Big Family & Friends

8. ABCMILO

9. matdin (orang paling terkenal hehe…)

10. MSR @Blogger

11. tengku nizam

12. mizz shizu

13. Me & Myself V3

14. Blog Hanz

15. myvitrd


PERATURAN!!!


1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.


2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak...

P/S: Kepada yang baca dan masih kabur dan tak faham sila tinggalkan komen aku akan terangkan bagaimana ia berfungsi.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

29 ulasan:

  1. xbrape phm?explain pls:(.wek!

    BalasPadam
  2. Ok cara mana nak dapat pengunjung dari backlink ni yang aku faham adalah.. korangkan akan buat salinan entri macam dekat atas tu. lepas tu kororang mesti nak buat link setiap 15 orang dalam entri tu.. betulkan?
    ok lepas tu sebelum korang nak masukkan link2 blogger2 tu korang mesti masuk dalam blog dia untuk copy url dia betul?
    secara tak langsung korang dah melawat dalam blog dia tanpa korang perasan.
    itu dah menambahkan 1 pengunjung unik.
    benda yang sama akan berlaku bila orang nak ambil url dari blog ko pulak. dia mesti buka blog korang untuk dapatkan url blog korang.

    kalau silap apa yang aku faham ni.. otai tolong jelaskan. itu yang aku fahamlah..

    BalasPadam
  3. Ok gak, makin ramai yang buat makin tinggi backlink... :p

    BalasPadam
  4. ini multi level ni. tapi kalau orang tak klik tak guna juga kan? huhu

    BalasPadam
  5. dia orang mesti klik punya..sebab nak dptkan url blog tu..dia orang mesti buka blog dulu baru dapat url dia..kalau tak mcm mana dia nak dpt url blog tu.. itu yg aku fahamlah

    BalasPadam
  6. Wah blog pun ada skim piramid tu.. cayalah..

    BalasPadam
  7. tengok gaya macam MLM..tapi ni first time aku tengok orang tarik trafik guna sistem MLM.. jgn ada orang kacau sudah..hehehe

    BalasPadam
  8. o ni pun cara tak langsung dah datang ke mari ni hehe

    BalasPadam
  9. iwh,, pena dengar ni bro. syok2 kalu dapat.. t akn ku try, hehe

    fiD!

    BalasPadam
  10. kalau nak try silakan..kalau tak nak try aku tak rugi apa2

    BalasPadam
  11. tak paham la.. susahnye..

    BalasPadam
  12. tak susah pon.. copy paste entri n follow apa dia nak..macam makan kacang je susah dia..

    BalasPadam
  13. salam....saya nak cuba teknik nie..
    maaf saya baru lagi dalam dunia blogging nie...mohon tunjuk ajar ek..

    BalasPadam
  14. tq2..atas keinginan ingin mencuba..

    BalasPadam
  15. ada kah maksud nye hanya klu ada org baca blog kita dan wat apa kita wat, iaitu copy and paste saperti yang di cadangkan, baru kita dapat backlink nye?

    www.aazek.blogspot.com

    BalasPadam
  16. tak semestinya...backlink tu amat berguna untuk engine carian macam google..kalau ada banyak backlink dalam blog seseorang tu..kita punya blog senang dijumpai bila dia orang buat carian...kalau tak caya masuk dalam google..taip "myvitrd.blogspot" banyak blog yang ada link aku ni..

    BalasPadam
  17. xfaham...sedikit blur nie..tlg terang...ikut emel xpe..da.pride17@gmail.com...plz...

    BalasPadam
  18. stail kutu moden..atau skim surat berantai dlu2..hehe..

    BalasPadam
  19. menarik gak macam MLM sistem piramid,15 link dah dapat 15 impression,moga2 berjaya!

    BalasPadam
  20. x jelas la.. kasi terang ckit

    BalasPadam
  21. wahh..bagus betoi info ni..baru le paham sket² pasal backlink ni..TQ

    *sharing is caring

    BalasPadam
  22. pendapat tu kira ok jugak bila org nak dpatkan url dia kena masuk dulu ke blog pastu copy url at browse bar tu, tapi depa boleh juga dapatkan url dengan right click kat nama blog yang tersenarai dan copy link addrs tanpa masuk ke blog tu, amacam pendapat aku ok tak?.... huhuhuuu , tapi apa2pun kena jujur la kalau nak dapat backlink nie.. sama 2 masuk tengok blog dulu la baru betul jgn main shortcut jer..

    BalasPadam
  23. rase mcm pham...nnt nk try..thanks =)

    BalasPadam
  24. o...paham3... nak juga cuba try test

    BalasPadam
  25. And in future, we should carefully examine his first
    major foreign and military policy address -- delivered on October 7 at the Citadel,
    in Charleston, South Carolina --. As the undigested dietary fats remain unabsorbed,
    the resultant caloric deficit has a positive effect on weight loss.

    Available in liquid, tablet, dried weight loss pill for teenagers root and tea forms.
    Even if modern science were to create a magic Weight Loss
    Pill For Teenagers. The benefits of this program.
    Tip: Always carry a bottle of orange juice.

    Also visit my blog post - lemonadedietexposed.net

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..