Patut ke CELCOM buat macam ni dekat Customer?

5/13/2010 01:07:00 PTG 12 Comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, bunyi tajuk entri aku kali ni macam marah ye memang aku marah n tak puas hati dengan syarikat telikomunikasi ni. Kenapa? nak tahu kenapa aku marah, baca dekat bawah ni.

Al-kisahny bermula apabila Bos aku bercadang nak terminate talian Broadband dia, so aku cakap dengan dia ari tu aku g terminate senang je, g kaunter isi borang n ambil nombor lepas tu hantar, selesai urusan.

Tapi lain pulak kesnya bila bos aku ni pegi dekat Celcom HQ KL ni. Banyak pulak cekadak dia bila nak terminate broadband ni. Macam biasa kalau nak terminate dalam perjanjian kena pulang modem kalau x cukup setahun. oklah aku faham benda tu.. bukan aku tak sekolah kan.

Tapi isu dia bila bos aku pergi dia kata kalau nak terminate kena bawa sekali dengan sarung pelastik tu. apa cerita ni.

pelastik tu biasanya kita dah buang mana nak cari. so bos aku memang dah takda sarung pelastik tu. dia punya staff kata boleh terminate tapi kena bayar RM150 sebab plastik takda.

Perggggg..aku dengar pon menyirap je, seolah2 macam dia tak bagi kita nak terminate pulak.

Aku tahu sekarang ni berlumba2 syarikat telekomunikasi bagi pakej murah, so kita sebagai pelanggan ni naklah cari yang murah.

Kalau celcom bagi murah tentu tak ramai yang g terminate. ni charge mahal lepas tu coverage hampeh..

Itu sebab aku terminate n ganti dengan Maxis..

ok aku malas lagi nak bercakap dekat sini, kalau ada mana2 staff celcom yang baca entri aku ni, aku nak penjelasan betul ke macam tu kalau nak terminate.. JAWAB CELCOM CENTRE dekat komen aku.. aku tunggu jawapan dari kau....










Gambar pembungkus pelastik diatas menjadi isu kalau nak terminate..memang merepek CELCOM ni...


Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

12 ulasan:

  1. betul2..sangat merepek tahap dewalaaaa...adeke camtu?

    BalasPadam
  2. celcom mmg mcm2 hal. serik dah nak guna

    BalasPadam
  3. aku tak kena dgn celcom tapi kena dgn DG...penalti RM150 konon!!!!

    BalasPadam
  4. errkkkk saya senang je aritu terminate .. call jek ,then diorg akan bg lates bill - siap.

    agaknya haritu hormon diorg x stabil kihkihkih

    BalasPadam
  5. waa...mana pulak chek nak carik box modem tu..baru berangan2 indah nak terminate sbb slow yang amat mcm siput berumahkan batu bata..
    adeh...

    BalasPadam
  6. tulah pasal..bos aku dah pening kepala juga nak cari benda alah tu.. merepek je.. sama mcm korang beli ikan dekat kedai kan dapat plastik.. korang nak simpan ke palstik ikan tu dekat dalam almari.. pelik betul celcom ni

    BalasPadam
  7. nmpk sgt dia xkasi terminate... boleh gitu plastik cover tu nak semula apecer????

    BalasPadam
  8. giler ke apa nk kene ada dia punya cover plastik tu.nampak sgt alasan dia huhu so silly

    BalasPadam
  9. ade ke dalam term n condition die kate kalau nak terminate kene pulangkan kotak plastik tu? hohoiiii..sungguh menyusahkan orang..

    BalasPadam
  10. haha
    awk kena celcom yg i lak kena maxis berokband
    dah terminate tapi bill still smpai.
    hampeh.

    kesimpulan:semue berokband cm berok je.huhu

    BalasPadam
  11. Tulah Pasal..aku tak tahulah..semalam bos aku punya panas dia hantar email dekat CEO celcom..tengoklah nanti apa kata Dato' Sri Shazaly...

    BalasPadam
  12. klo nak diikutkan semua berukband tak kira celcom ke maxis ke digi ke semuanya sama.. yg xda pbrlm tu sikit dari yg banyak prblm.. sbb apa? sbb bila coverage xelok,maka banyak la juga pelaburan korg dlm memenuhi line tenet.. semua ini salah satu strategi pusingan pelaburan syarikat masing2.. pasal nak cover plastic tue bagi aku mmg bodo punya alasan.. bagi hempok je beruk tu kat CS celcom tue then buat bodo terus blah..!!

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..