Bagaimana nak statikkan kedudukan Chatbox

5/22/2010 01:56:00 PTG 4 Comments

Salam malam semua, maaf kepada yang telah bertanya berkenaan macam mana nak statikkan kedudukan Shoutbox dikiri @ kanan didalam blog anda. Pertanyaan telah diajukan oleh RAPH

Disini aku berikan sedikit sahaja tutorial macam mana nak buat benda ni statik dalam blog.

Sekarang korang tengok skrip yang aku bulatkan dalam bulatan merah tu, apa yang korang kena buat adalah taip skrip tu dimana skrip shoutbox tu korang letak.



Jangan lupa penutup skrip tu sama seperti dalam bulatan bawah sekali.
kedudukan default shoutbox anda dalam skrip tu adalah disebelah kanan dan jika nak ubah kedudukan kesebelah kiri, ubah sahaja perkataan "right" tu jadi "left". kedudukan shoutbox anda nanti akan berada disebelah kiri.
oklah selamat cuba sedikit tips dari aku ni..

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 ulasan:

  1. bleh ke cmtu? hehehe ok try cuba test nnt

    BalasPadam
  2. jgn hipo..nak jadi bluehippo takpe..hehehe

    http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html

    BalasPadam
  3. wah... thank u so much bro...
    saya dah cuba n memang berhasil.

    thanks again :)

    BalasPadam
  4. sama2...sebarkan kepada kawan2 yang msh tercari2 mcm mana nak buatnya..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..