Apa Aku Nak Makan ni?

5/15/2010 08:25:00 PG , 3 Comments

Salam pagi semua, Semua pembaca entri aku dah sarapan? kalau belum g makan dulu baru baca entri aku ni, sebab makan penting untung tenaga dan kesihatan.

Nanti kalau anda semua sakit, sapa nak baca entri aku ni.. hehehe. oklah pagi ni aku saja je nak share apa yang aku masak buat sarapan pagi ni.

Selalunya hujung minggu aku biasalah aku mesti bangun lewat sikit, lepas subuh je sambung tido semula sebab tak kejekan.

Tapi ari ni aku bangun awal sikit siapkan sarapan, sebab nak bagi sekali syg aku makan ubat. syg aku semalam kena sakit perut malam so aku g bawa klinik ambil ubat, pagi2 ni aku kenalah jaga jadual makan ubat dia supaya dia cepat sihat.

Sambil aku sediakan ubat, aku cakaplah, "abg teringin nak makan cucur udang" dia kata boleh nanti syg ajar macam mana nak buat. selalunya dia yang masakan aku, tapi pagi ni aku teringin nak masak sendiri sambil syg aku ajarlah.. hehehe. Aku suruh syg aku rehat je dulu sebab tak berapa sihat.

walaupun aku bab masak ni memang bidang terjun pon, tak reti bab2 masak ni tapi kalau dah emergency aku cuba juga sebab tak sedap aku juga yang makan..hahaha.

Korang layan gambar2 dekat bawah masa aku test masak sendiri tadi..hehehe


cucur udang Segera

tepung cucur udang segera

Minyak masak untuk goreng cucur udang

air masak untuk basahkan tepung cucur udang ni

first basahkan tepung cucur dengan segelas air

kacau sehingga sebati antara tepung dengan air

Cucur udang yang dah ready untuk digoreng

Hasil cucur udang aku pagi, menu sarapan pagi..emmmm sedap

Cucur udang ni adalah sarapan paling ringkas dan cepat di sediakan, sambil menyanyi pon boleh buat..hehehe. oklah aku nak sambung makan cucur aku ni.. kalau teringin buat sendiri boleh je.. g kedai beli tepung cucur segera ni dengan harga kurang RM2.00.. n terus g masak..

Selamat bersarapan pagi semua....

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

3 ulasan:

  1. Kak Ajue (Dubai)17 Mei 2010 6:59 PTG

    Ahm....nanti bila rajin buat cekodok lg...takmau letak atas suratkhabar ya....letak atas kitchen towel/tisu ya...

    BalasPadam
  2. Kak Ajue (Dubai)17 Mei 2010 7:01 PTG

    Ahm....nanti bila rajin buat cekodok lg...takmau letak atas suratkhabar ya....letak atas kitchen towel/tisu ya...

    BalasPadam
  3. alamak..kantoi..guna paper..hehe..ok lain kali tak guna paper lagi kak jue..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..