Kenapa aku tinggalkan Broadband Celcom?

Setelah sebulan aku menggunakan pakej broadband celcom Basic RM68 sebulan, arini merupakan hari terakhir aku guna broadband celcom ni.




KENAPA?.... KENAPA?


Jawabnya: aku tinggalkan sbb dekat dalam umah aku, aku susah nak dapat coverage, aku terpaksa g penjuru2 umah atau bilik baru dapat line, itupun dapat 3G je dengan 1 bar..kecewa tahap gajah betul

Pakej celcom yang aku ambil:- Celcom Broadband RM68

Akhirnya malam tadi aku ambil langkah membeli broadband baru dari maxis dengan pakej harga RM48 (dalam promosi sehingga hujung april - Normal price RM68).

Di sebabkan aku register dalam masa promosi, so aku akan bayar sepanjang hayat Maxis Broadband RM48 je. keistimewaannya ada dalam tempoh 5 bulan ni aku hanya bayar RM18 sahaja.


Kenapa?.... sbb aku dah bayar duit pendaftaran sebanyak RM150 (dikira Rm30 setiap bulan)


so kalau tengok secara kasar mana untung?


Jam 11.30 malam aku sampai je dekat umah aku terus test...perrrrrrrrr memang laju bro. aku rasa aku tak rugi ambil pakej .. lagi pon dia bagi 7 hari masa unutk test. kalau tak ok aku boleh pulang balik dalam tempoh 7 hari n duit RM150 pulang balik..


Di sebabkan aku dah ada 2 broadband malam tadi so aku gatal tangan lah nak test mana laju, aku guna software TM speedometer.. so hasil ujian adalah dekat bawah ni...korang boleh menilai sendiri hasil ujian dekat bawah...layannnnn


TM Speedometer menggunakan talian Broadband Celcom



TM Speedometer menggunakan talian Broadband Maxis



Kalau korang berminat nak test kelajuan broadband korang, korang leh masuk dalam TM Streamyx unutk test kelajuan. Link disini.

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

1 ulasan:

  1. t.kasih mencuba maxis bband, kami akan cuba bg service terbaik utk anda.. enjoy speed maxis, ajak semua pengguna celcom tgk, berbaloi x?

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..