KAD NIKAH - JABATAN AGAMA PULAU PINANG

3/22/2010 08:35:00 PG , , , 1 Comments

Minggu lepas aku balik kg. mertua aku dkt penang, kebetulan aku balik aku g ambil sekali Kad nikah aku dekat umah bapa angkat wife aku. opsss bukan bapa angkat wife aku yang keluarkan kad tu..hahaha. kami minta tlg dia yang ambilkan sebab kita orang keje dekat kl so susah nak ambil kad tu dekat jabatan agama penang.





Selama ni aku kalau g mana2 je dengan wife aku aku bawa salinan sebesar kertas A4 surat niakah kita orang, bukan apa sbb kita orang takut kalau tak bawa dokumen bukti suami isteri ni dah kena tangkap basah pulak macam member aku.


buka sikit cerita member aku ni.. dia kena serbu dengan Jabatan agama johor dekat sebuat hotel dekat Johor Bahru, gara2 sewa hotel murah. Biasalah kekadang orang yang b uat report ni ada dapat bayaran bila buat report orang berkhalwat. aku ingat orang keje hotel tu yang report.
kebetulan masa pejabat agama ketuk pintu member aku pakai towel je..memang suspendlah jabatan agama tu.. wife dia pulak pura2 tido. bila jawabatan agama tu tanya .. dah kawin dia kata dah. mana bukti? dia tunjuklah surat nikah yang besar macam geran tanah tu. hahaha. terus je Pegawai agama islam tu kata minta maaf, ni memang rutin biasa kita orang check hotel ni. lepas tu dia orang pegi. member aku kata tulah pengalaman pertama dia kena serbu jabatan agama gara2 ingat berkhalwat dengan isteri sendiri..hahaha..


Sekarang ni bila dah ada kad sebesar IC ni senanglah korang nak g mana2 dgn wife, ada apa2 je terus tunjuk kad nikah tu. mudah n senang di bawa kemana.


Korang nak juga ke? boleh2 g je jabatan agama buat. kena sikit bayaran belasan ringgit untuk seorang kalau tak silap akulah.. harga ikut pada negeri korang masing2..


Tapi syaratnya kena nikah dengan sah dulu.. aku ulangi NIKAH SAH dulu..hahahaha.

oklah penat dah aku membebel pagi ni.. ada story baru aku pos lagi.. dahhhhhhh

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

1 ulasan:

  1. ohh dah tak lg sijil...senang la sket nk bawa nt. xlah lunyai....^^

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..