Email Dari Nuffnang Berkaitan Buffered Earning - Tolong Terangkan Tak Faham!!

3/22/2010 10:58:00 PTG , 2 Comments

Siang tadi aku ada antar email dekat nuffnang berkaitan buffered earning yang aku dapat. dalam beberapa jam je dia dah respone dengan bagi jawapan seperti dibawah:-


I\'m afraid that you\'ve been misinformed on how the Nuffnang ads work, be it for CPC or mCPM campaigns.

For mCPM campaigns, Advertisers choose which blogs they want to advertise on based on their target audience, desirability of ad placement, style of writing, availability of ad units, membership exclusivity and etc. Advertisers buy a certain number of unique visitors from your blog that will be able to view the ads for a period of time. The number of uniques that they bought will be divided equally to number of days the campaign is meant to run. Let\'s just say if an advertiser buys 1,500 unique visitors from your blog that will be able to see their ads for duration of 1 month, this means, each day, the ad will only be visible to the first 50 unique visitors of your blog. You will be paid according to the number of uniques the advertiser bought at the end of the campaign period. Your earnings will be kept in the Buffered Earnings table and transferred to a new table called ‘Metered Campaigns\' at the end of the campaign which is tallied to your Current Earnings.

I hope the information I shared is helpful. :)

Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd

www.nuffnang.com.my

Minta bantuan rakan2 blogger yang faham berkenaan email tolong fahamkan aku dalam bahasa yang aku mudah faham dalam ruangan komen

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. simple jer.. untuk buffered.. pengiklan yang pilih blog mana dia nak pakai dan berapa dia nak bayar untuk blog tu.. Semasa kempen, katala dia bayar untuk 3000 unik user. So 3000 tu kata la untuk sebulan. jadi dibahagi la dengan cthnya sebulan.. jadi sehari dapat la 100 unik user nengokkan iklan tu. Bila dia klik dapat la duit tu, kalau tak klik rugi camtu la. Dah cukup 100 iklan tu tak kuar dah, tunggu esok lak.. Bila dah habis kempen baru kita dapat duit tu.. yang dimasukkan kat metered earning..

    BalasPadam
  2. kalo buffered, klik atau tidak still akan ada earning, tapi kalo diklik ada additional bonus. Ada iklan yang memang bleh di right click sahaja untuk print, so iklan cemtuh obviously paid based on impression ah...and yes number of unique bought for a particular period will be divided equally to e.g 30 hari dlm sebulan kan so if u do the math 1500 unique visitor per month dibahagikan kepada 30 hari, hanya 50 org pertama akan nampak iklan tuh dalam sehari, if these first 50 people tak click kat iklan tuh u will still get paid for the 50 person impression...tapi kalo diorg click lagi masyuklah kan dapat CTR bonus...payment pown ada double standard gak tuh based on band miahaha kalo blogger pemes mahallah lagi for the same number of unique, rasanyalah...mcm jugak iklan kat channel TV yang pemes lebey mahal dari TV yg tak ramai org tgk kan...

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..