Hari minggu yang menyeronokkan

2/01/2010 02:33:00 PTG , , 0 Comments

Semalam adalah hari paling bahagia aku rasa..dulu masa kecik2 main masak2 dgn adik, tapi semalam aku bukan main masak2 lagi..tapi masak betul2.

Yang bestnya aku masak sama2 dgn wife aku buat pertama2 kalinya. 2 jenis masakan yg wife aku masak untuk aku, 1st kita orang masak Spaghett & 2nd kita orang masak dadir.

kalau korang nak tahu 2 jenis makanan ni memang makanan kesukaan aku..sehari sebelum kita orang berdua masak kita orang g shopping dulu beli bahan2 mentah d carefore..shopping sakan sambil penuhkan barang2 dalam peti ais..hahaha..memang best sangat.

Mula2 wife aku takut2 juga nak masak, takut tak jadi tapi aku kasi semangat kata abg tolong, tu yg bersemangat n hasilnya memang class no.1. tq untuk isteriku yg masak untuk abg.. lain kali kami nak cuba masak resepi lain pulak..

Dekat bawah ni secara ringkasnya aku n wife memasak..aku tolong kacau je..shef dia wife akulah..


Sebahagian dari bahan2 mentah (Bawang putih & Bawah Besar)

ni tengah goreng bawah besar & bawah putih ..kacau jgn tak kacau..hahaha

Kacau daging + ayam + sayur2 + susu cair

Kacau dgn tomato purre & sos spageti


Hampir masak dah...bau dah sedap ni..emm


Kuah spageti dah siap hidang..geram..lapar ni...


tengah rebus spageti dalam air panas mendidih


spageti dah kembang & ready nak tus ni..


hahaha...yg ni korang semua taukan dah ready nak masuk mulut..emmm memang best

ai..bertambah naik lah perut aku ni..hahaha..takpe2 janji hati senang..betul tak syg?

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 ulasan:

Jangan segan-segan bagi komen ye..