" Malam Tahun Baru - Genting Highland 2010 "

1/10/2010 10:35:00 PG 4 Comments

Wah dah lama tak menulis ni... maklum je lah baru lepas selesai semua majlis kawin aku n adik aku semua dok sebuk urus benda2 yang tak seatle lagi..

Malam tahun baru aku aku bawa wife aku g naik genting.. bukan genting sepah tau.. atau atap genting ...hahaha.. tapi g genting highland.

sebenarnya aku memang dah lama nak naik atas sana... maklum je lah tak penah naik lg, kebetulan cuti kawin aku tak habis lagi so aku ajak lah wife aku g naik sana waktu malam.. memang mencabar beb dah lah jalan macam ular gelap pulak tu.. aku guna pengalaman aku masa naik cameron highland tahun lepas..

Masa yg aku ambil untuk sampai puncak lebih kurang 45 minit.. bawa slow je sbb jalan tu aku tak biasa.. kenderaan yg naik atas tu memang banyak.. tak kurang juga yg tersanggut dkt tengah2 jalan sbb keta depa rosak..

sampai je dekat atas aku g lah pusing2 dgn wife aku nak tengok apa yg ada dekat atas sana.. memang senang cerita tempat tu kampung casinolah... aku tak masuk, tengok dari pintu utama je.. lagi pon kita orang mana leh masukkan..DOSA..

Patutlah malam tu ramai orang naik genting rupanya malam tahun baru tu.. ada pertunjukkan bunga api depan hotel genting.. d sebbkn cuaca sgt sejuk aku ngan wife tak tunggu pertunjukkan tu.. kami balik awal sbb takut jalan jem tengah malamkan.. jam 11.00 aku dah gerak turun semula dgn wife aku dgn keadaan mata mengantuk gila.. nasib baiklah ada wife aku tlg picit2 kurang sikit.. haaa time nilah best bila ada wife sbb ada yg teman n tlg picit2 kepala bila mengantuk..hahaha.. jgn jelous ahhh..

sampai RnR aku singgah jab dgn wife aku tumpang tido.. sbb dah mengantuk tahap gaban dah.. aku ingat nak lelap jab je dalan 15 minit ke.. bila kami sedar.. hampir 2 jam kami tido dalam keta... bila dah sedar je aku terus balik ke umah aku.. lebih kurang jam 2.00 pagi aku sampai umah..

next time aku nak g lagi ngan wife waktu siang pulak..sbb nak tengok view genting siang pulak.. view malam memang cantik beb dgn lampu2.. apa pon aku ucapkan " Selamat Tahun Baru 2010 " untuk rakan2 semua.... yahooooooooooooooooo..

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

4 ulasan:

  1. it's always fun to spend time in genting! =D

    kenwooi.com

    BalasPadam
  2. Nice trip you had in genting.:)

    BalasPadam
  3. @kenwooi : betul2 kene luangkan masa dgn family selalu

    @jfook : tq..netx trip go to langkawi & bandung

    BalasPadam
  4. Your friend seems confused as who she wants to be with more. She does have a crush on you and wants to hang out with you but it seems unfair on her boyfriend. Does her boyfriend know whats going on? thank you post

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..