SAMPAI KL SEMULA

11/29/2009 08:46:00 PG 2 Comments

Aku baru je tiba dari kg aku malam tadi...sepatutnya aku rancang nak gerak balik dari kg ari ni gerak pagi so dalam tengahari lehlah sampai, tapi semua plan asal ditukar gara2 aku tak dpt tukar waktu keje dgn member aku, maklum je lah semua orang cuti raya mana ada yg nak keje kan.

Jam 9.30 aku bertolak gerak dari kg aku..dengan family adik aku, tumpang adik je dpt jimat sikit n dptkan kurangkan jumlah kenderaan atas lebuhraya...tak sampai 1 jam drv adik aku dah mula mengantuk aku nak drive pon tak larat juga mengantuk tahap gaban so kita orang ambil keputusan singgah jab dkt RnR Pagoh untuk tidur 1/2 jam, sekali terjaga jam menunjukkan 12.00 tghmalam, rupanya kita orang semua tido 1 jam..maklum jelah penatkan..lepas terjaga je adik aku sambung drive lagi. seperti yg aku jangkakan memang tak lama bertahan mengantuk lagi adik aku..so aku mengambil alih unutk menukar pemandu..kami tukar d RnR Ayer Keroh sampai Nilai..sampai je exit mengarah ke KLIA/Putrajaya aku pulak dah mengantuk..hahaha..alasan sebenarnya..aku pulak yg nak rehat tidor..so adik aku tengok aku drive ke kiri ke kanan dia minta tukar..so adik aku tukar drv sampailah umah dia dekat Meru. Ingat lepas loading barang masuk keta aku, aku nak terus balik opis tidor opis sbb esok paginya aku keje kul 8.00, adik aku kata tido umah je mengantuk tu..pagi baru balik. aku kata ok.

Pagi je kul 6.15 tunang aku dah kejut solat n aku biasalah bila kena kejut bukan terus bangun ambil masa 15-30 minit baru leh bangun..hehehe sory buat tunangku sbb dialah yg selalu kejut aku..nak di katakan setiap hari dah lebih setahun dia yang kejut aku pagi2 ..walaupun kami jauhkan mcm dekat je rasanya sbb pagi je tunang syg aku dah kejut..aku syg sgt tunang aku ni..kecuali time dia merajuk memang aku tak d kejut so aku selalu je terlajak..hehehe.

Lepas solat je aku kejut adik aku kata aku nak gerak dah..aku pon gerak balik dari umah adik aku jam 7.00 pg, n sampai opis dalam 7.35..alhamdullillah semua selamat sampai..

Aku rasa cuti raya macam cepat sgt..macam baru je sampai umah dkt kg. dah kena balik Keje KL semula..takpa AHM tak lama lagi hang akan rehat panjang aku dah apply cuti 1 bulan..yg mana belum pernah ada staff dkt opis buat..hahaha..thank my BOS yg luluskan cuti..

oklah aku nak sambung keje ni..Selamat Hari Raya Korban Semua..

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. ptt la stp pg kalau org kejut awal pun,dia ttp lambat juga siap g keja,rupanya tido blk ya,nak kena ni.

    BalasPadam
  2. hehe..sory cyg..

    BalasPadam

Jangan segan-segan bagi komen ye..