Proses Cat Bilik Utama

10/28/2009 07:16:00 PG 0 Comments

26hb 10/09 ni aku keje malam biasalah keje shifkan..balik dari keje je aku call cyg aku..kata aku nak balik g cari kedai cat. pusing punya pusing semua kedai takda jual cat yg dia nak..huhu..aku cari cat KCC..tp dkt are damansara takda yg jual..aku dah pening mana nak carikan..sekali pusing ada jumpa satu kedai ada signboard tulis KCC so aku dah happy sbb tercapai hajat cyg aku nak guna cat unutk bilik kita orang..sekali aku g tanya apek kedai dia kata "dalam punya takda jual kita olang jual luar punya sahaja"..huhuh kecewa tahap gabanlah aku..aku nekad g cari satu kedai lg yg aku rasa ni kedai ke 5 aku g servey...masuk je tokey tu kata KCC takda jual..tp apek tu kata mcm boleh bikin..bila aku dgr je..aku dah senyum mcm ada harapan je..apek tu kata "u ada code warna ke" aku pon kata "ada" dia cakap kalau ada kod kita olang boleh bikin punya warna sama sbb itu computer sudah program ma...aku pon kata ok nanti wa mau tanya sama wa punya olang lumah..apa macam..lepas aku tanya orang umah aku dia kata ok ..janji warna yg dia nak tu sama..dah tu aku pon belilah 2 warna (Jeonju Red - 3430 & Pink Bells - 3548)..beli bekas cat n berus.. dkt bawah ni gmbar cat yg aku dah beli...

aku tengok sendiri mcm mana warna di hasilkan cat ni bancuh guna computer..memang canggih bro..cat Asas Putih dari NIPON MATEX GOLD, d adun dgn Kod Warna CAT KCC.. memang power beb..



aku tengok sendiri mcm mana warna di hasilkan cat ni bancuh guna computer..memang canggih bro..cat Asas Putih dari NIPON MATEX GOLD, d adun dgn Kod Warna CAT KCC.. memang power beb..


Lepas beli terus je aku balik bersemangat nak cat umah ni..sampai2 je kemas2 barang makan dulu n aku terus kemaskan bilik n mulakan operasi...tapi aku berjaya cat separuh je ari tu..sbb dah penat n nak g keje awal..


Mulakan operasi cat dinding dkt tingkap.....

Dinding ke2 dkt pintu...........

Dinding ke2 yg dah siap ni........

Dinding ke3 yg dah siap....

Dinding ke3 yg dah siap dgn jayanya....

Bersepah bilik ni dgn tong2 cat.......

saja comotkan diding sbb nak cat esok..tak larat dah ...rehat dulu...esok sambung cat...

Myvitrd

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 ulasan:

Jangan segan-segan bagi komen ye..